Fängsla och känsla med berättelsen

Retorikföreläsning om berättelsens kraft.

Berättelsen är retorikens mäktigaste verktyg. Du behöver beröra om du vill förändra på riktigt med dina ord. Här introduceras du till berättelsen med underhållande exempel och
konkreta tips. 

Retorik som ditt vapen i vardagen

Retorikföreläsning om vardagsretorik.

Vi har orden och vi kan kriga med dom. Men vi kan också skapa fred, frid, tillit, vänskap, närhet, goda relationer. Igenkänning, utmaning, reflektion och skratt i en föreläsning om den retorik som vi alla möter och använder dagligen.


”Du verkade verkligen tycka att det var roligt att få jobba med oss. Det kändes roligt att vara kund." 

Tomas Chicote, Naturvårdsverket

Retorikträna dig själv

Retorikföreläsning om hur du retoriktränar dig själv till en bättre talare.

Är du redo att nörda in på dig själv, din retorik och hur du kan träna på egen hand för att bli en bättre retoriker? Jag ger dig en träningsmetod i tre steg som du kan använda för att bemästra retorikutmaningarna i din vardag.

Bebis och Business
 

Föreläsning om Bebis och Business, att dirva företag och vara nybliven mamma.

Att växla mellan bebis och business är en utmaning och sällan får en prata om att mixa de två. Förväntan är att ha vattentäta skott mellan de två rollerna men i verkligheten är det pumpen och jag på jobbuppdrag. Så hur gör mammor som driver företag i bebistid? Hör berättelser som motiverar och uppmuntrar.

New York-Retorik

Retorikföreläsning om retoriken i New York och Sverige och kulturskillnader.

Hemma på min gata i Brooklyn... Här är fokus på kommunikationskulturen i New York. I vardagssamtal, affärssnack, från talarscenen, i poesivärlden. Gillar du att få inblick i andra kulturer och få skratta åt andra men också åt dig själv? Låt Klara ta dig på en resa genom retoriken i New York.

Siffror med hjärta

Retorikföreläsning om att presentera siffror på ett spännande och engagerande sätt.

Är ni fast i "jätteviktig" statistik och måste presentera siffror? Längtar ni efter att nå fram på nya sätt? I den här retorikföreläsningen får deltagarna lyssna, skratta och tänka till. Även analyser och siffror behöver känsla och hjärta – hur du åstadkommer det får du veta här.